Rullstolsplatser

Till de flesta evenemang hos oss kan du själv boka din rullstolsplats via vår site och Stockholm Live-appen. För övriga evenemang, kontakta vår biljettleverantör AXS så hjälper de dig.

Våra standardrullstolsplatser finns på kortsidans ena kurva. Antal platser och exakta placeringar varierar beroende på evenemang och dess utformning. Varje rörelsehindrad rullstolsburen gäst är välkommen att ta med en ledsagare utan extra kostnad på sin biljett. Ledsagaren sitter i mån av plats på en lös stol bredvid rullstolsplatsen, alternativt på en fast stol bakom.

Rörelsehindrad utan rullstol

För dig med nedsatt rörlighet rekommenderar vi en plats på läktare A i närheten av rad 11 och 12 för att undvika trappor då de raderna ligger i höjd med entréplanet.

Rad 13 är alltså ett trappsteg upp och rad 10 ett trappsteg ned osv. Undantaget är vid kurvan på norra sidan mellan sektion 220-224 där du kommer in på rad 20. Hiss finns till samtliga plan för enkel tillgång till platserna och de anpassade ingångarna; C, I, Q och X återfinns i arenans respektive hörn.

Färdtjänst

Anländer du med färdtjänst är lämplig av- och påstigning vid entré C. Där finns en anpassad ingång samt hiss till alla läktarplan och arenans värdar kan hjälpa dig vidare till din plats.

Bokar du färdtjänst för hemfärd rekommenderar vi dig att ha ca en halvtimme till godo på din bokning eftersom exakt sluttid för matcher eller konserter sällan kan anges på förhand.

Rörelsehindrad med egen bil

Parkeringsplatser för personer med nedsatt rörelseförmåga hittar du i Globen Shopping och i Arenagaraget under Tele2 Arena, men tänk på att dessa snabbt kan fyllas upp när det är mycket folk under evenemangsdagar.

Syntolkning

Gällande konserter så finns utrustning tillgängligt att låna men det är arrangören som beslutar om evenemanget ska syntolkas och vilken ljudupptagning som gäller. På evenemangssidan framgår vem som är arrangör.

Barnvagn

I samband med evenemang på Tele2 Arena finns möjlighet att parkera barnvagnen på anvisad plats utomhus. Fråga evenemangsvärdarna, så visar de dig rätt.

Tänk dock gärna på att barnvagnsparkeringen är obevakad så ta gärna med eget barnvagnslås.

Ledar- eller assistanshundar

Ledar- eller assistanshundar är tillåtna att ta med till tillgänglighetsplatserna som finns i respektive arena. För att boka en sådan plats, kontakta info@stockholmlive.com