Det här är Tele2 Arena

Tele2 Arena är en modern multiarena med wifi av högsta klass, 600 digitala skärmar, Stadium Vision-teknik, transparent fasad och skjutbart tak som möjliggör evenemang året om. Arenan är Green Building-certifierad och har bland annat solceller på taket.

Tele2 Arena uppfyller UEFA:s och FIFA:s regelverk för internationell fotboll och med bara sex meter från första bänkraden till sidlinjen kommer du närmare upplevelsen när Djurgården Fotboll och Hammarby Fotboll spelar sina hemmamatcher.

Trots sin unga ålder har Tele2 Arena redan gästats av storheter som Avicii, The Rolling Stones, Céline Dion och Pink.

Bygget

I september 2010 togs det första spadtaget till arenan som i färdigt skick blev 35 meter hög, 240 meter lång och 140–180 meter bred. Arkitekt: White Arkitekter.

Invigning

Den 24 augusti 2013 invigdes arenan till tonerna av Robyn, Lars Winnerbäck och Kent som gav varsin exklusiv konsert med 39 714 i publiken.

Guld i miljöbyggnad

Tele2 Arena klassades som första arena i Sverige till Miljöbyggnad i nivå GULD. Certifieringen är det högsta betyget man kan få och utfärdas av Sweden Green Building Council.

Årets arena

2014 vann arenan utmärkelsen “Årets arena” i den världsomspännande tävlingen The Stadium Business Awards. Detta i konkurrens med världsarenor som Madison Square Garden och Wembley.

Kapacitet konsert

Vid konserter är kapaciteten ca 40 000 besökare beroende på scenens position och evenemangets produktion.

Kapacitet sport

Vid sportevenemang är kapaciteten ca 30 000 besökare.